Hoppa till sidans innehåll
Hem / Blogg / Anna Jonasson “Hur MÅR jag egentligen?”

Anna Jonasson “Hur MÅR jag egentligen?”

Anna Jonasson - Hur mår jag egentligen

“Mycket vet – och känner vi själva, men att då och då få kroppens värden svart på vitt och råd av experter är intressant och tryggt istället för att.. just det – gissa!”

Innehållsförteckning

Anna Jonasson

Anna Jonasson driver en av Sveriges största bloggar med inriktning på träning, hälsa, familjeliv, träningsmode och kost. I bloggen får man som läsare följa hennes liv som 4-barnsmamma och chefredaktör på tidningen SportHälsa. I ett samarbete med Vital skriver hon följande om varför hon gjort en hälsokontroll via blodprov.

Nedan är ett utdrag ur Annas blogginlägg. Du kan läsa hela blogginlägget här.


“Tycker jag tar hand om mig bra, men ändå så trött..”

En tanke du känner igen? Jag gör i perioder. Speciellt när det är mycket stress och såhär på hösten då jobb och skolor drar igång. När många människor – och baciller – möts inomhus igen efter sommaren. Såklart det blir lite extra att ta hand om för immunförsvaret då, även om du ser över dina basbehov som att “vila, äta, röra på dig..” etc. tillräckligt. Men framför allt tror jag stressen förhöjer kortisolnivåerna som påverkar oss på flera sätt.

Tror, men vad VET jag? Istället för att gissa har jag tagit tag i fler hälsoaspekter efter sommaren som du kanske läst, bland annat KBT och en omfattande hälsokontroll hos Vital. Jag har sällan varit så fysiskt stark och har inte varit sjuk sen…  minns inte, men har stundtals mått dåligt på andra sätt och ville ta reda på kroppens status i förebyggande syfte. Så här gör du som vill göra detsamma.

Så tar du makt över ditt mående med en hälsokontroll

1. Välj en hälsokontroll. Välj ett av alla färdiga testpaket och gör din beställning på hemsidan. Alla tester kan göras utan remiss från läkare.

2. Ta ditt blodprov. Testerna kan tas på många platser runtom i Sverige. De flesta erbjuder drop-in och själva provet tar bara några minuter.

3. Se dina resultat. Inom 2-4 vardagar får du dina svar i din personliga journal, med förklaring om vad just dina värden betyder.

Jag valde Vital hälsokontroll Premium Kvinna, Vitals mest omfattande hälsokontroll som inkluderar 41 värden: vitaminer, järn, hjärta samt lever-, njur- och sköldkörtelfunktion. För mig känns det viktigt att få så mycket information som möjlig.

“En hälsokontroll hos Vital kan hjälpa dig att tidigt identifiera hälsorisker, ge dig en chans att påverka din värden i rätt riktning och därmed öka chansen till ett långt och hälsosamt liv.”

I de flesta av hälsokontrollerna ingår även en personlig kommentar av en läkare som har granskat provsvar. Redan samma dag kunde jag logga in i min personliga hälsojournal och se tydliga resultat för varje analys, hur dom relaterar till referensvärden (alltså vad majoriteten av andra friska individer har för värden) samt vad ett eventuellt förhöjt eller för lågt resultat kan innebära. Intressant och bra med ett utgångsläge tänker jag.

Mina värden i kroppen - Anna Jonsson
Ovan bild är exempel på värden från min analys, med referensvärden och tydlig förklaring av allt.

Alla värden var normala enligt läkarens analys, utom ett par avvikelser, t.ex. förhöjda stresshormoner (inte helt förvånande) som jag ska utreda vidare hos min husläkare, så fortsättning följer. ALLT går ju inte att fixa digitalt, men perfekt med omfattande provsvar att ta med och visa upp. Att inte komma med egna gissningar som sagt, utan ett underlag svart på vitt som läkaren kan använda för att ge rätt råd inför framtiden.

Mycket vet – och känner vi själva, men att då och då få kroppens värden svart på vitt och råd av experter är intressant och tryggt istället för att.. just det – gissa!

Är du också nyfiken på dina hälsovärden? Se alla hälsokontroller på Vital här!

Vill du veta mer om mig?

Klicka här för att komma till min instagram

Klicka här för att komma till min blogg

Varför Vital?

Din hälsa i dina händer

  • Ger dig kunskap och kontroll över din hälsa

  • Följ dina värden hur de utvecklas över tid

  • Enkla och tydliga resultat inom några dagar

  • Inga väntetider på remiss från läkare för att beställa hälsokontroll/enskilda tester

  • För både privatpersoner och företag

  • Hälsokontroller framtagna av erfarna läkare

  • Läkare granskar alla resultat

  • Vi samarbetar med över 100 ackrediterade lab i Sverige, över 70 i Stockholm

  • Första provsvaren oftast inom några timmar

  • Blodprovet tar bara några minuter

NYCKELTAL

Över

150 000

tester analyserade

Kundnöjdhet

9,2/10

Betyg på Google

4,8 / 5

Gå till varukorgen: : kr