Hoppa till sidans innehåll
Fosfat är nödvändigt för bildandet av ben och tänder

Sätt ihop ett eget testpaket

Här kan du skräddarsy en egen hälsokontroll genom att lägga till individuella tester

LÄGG TILL ENSKILDA TEST TILL DIN BESTÄLLNING

Du kan lägga till individuella tester till färdiga hälsokontroller eller sätta ihop ditt eget testpaket.

SÖK EFTER TESTER

Du kan begränsa sökresultatet genom att välja en eller flera kategorier

SÖKRESULTAT

190 kr

Blodstatus är en samling analyser vilka ger en övergripande status av olika celler i blodet. Samtliga av Vitals hälsokontroller innehåller B-Blodstatus eftersom det är en av de mest grundläggande analyserna och används av våra läkare för att screena och göra en helhetsbedömning av allmän hälsostatus.

190 kr

Järn behövs för att transportera syre i kroppen. Normala järnnivåer förhindrar anemi (blodbrist) och behövs för att hålla sig pigg och frisk. Både låga och höga järnvärden kan vara skadliga för hälsan. 

190 kr

Ferritin är ett bra mått på kroppens järndepåer. Låga nivåer kan vara ett tecken på järnbrist, vilket kan påverka bland annat uthållighet, humör och allmänt välbefinnande.

190 kr

Glukos är samma sak som blodsocker och är kroppens huvudsakliga energikälla. Glukosvärdet mäter mängden glukos som finns i blodet vid en viss tidpunkt. 

LDL, även kallat det “onda” kolesterolet, transporterar blodfetter såsom kolesterol i kroppen. LDL transporterar det mesta av kolesterolet i blodet till vävnaderna, men också till väggarna i artärerna. Överskott av kolesterol blir kvar i blodomloppet och kan byggas upp i artärernas väggar, vilket leder till förträngningar.

HDL-kolesterol kallas även det goda kolesterolet. Den viktigaste funktionen för HDL är att ta bort överskott av kolesterol från kroppen. Regelbundna mätningar av kolesterolet och livsstilsförändringar kan användas för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

190 kr

ASAT (aspartataminotransferas) är ett av de värden som ger dig en indikation på hur din lever mår. Värdet är intressant vid misstanke om, samt uppföljning av, leversjukdomar.

190 kr

ALAT (alaninaminotransferas) är ett av de värden som ger dig en indikation på hur din lever mår. Genom att mäta ALAT och ASAT kan man ofta upptäcka och förebygga leversjukdomar i ett tidigt stadium.

D-vitamintestet är för dig som vill få insikt i dina D-vitaminnivåer. Det är extra viktigt för oss nordbor att ha koll på nivåerna under det mörka höst- och vinterhalvåret. D-vitamin behövs för immunförsvar och förebyggande av osteoporos (benskörhet).

190 kr

Folat eller folsyra, också kallat vitamin B9. Det är en bra idé att hålla koll på sina folatnivåer, särskilt om man tillhör en riskgrupp för folatbrist.

CRP, högkänsligt (C-reaktivt protein) är en riskmarkör för hjärt- och kärlsjukdomar. CRP och högkänsligt CRP (hsCRP) är samma prov som båda mäter mängden CRP i blodet, de använder dock olika mätmetoder där Hs-CRP kan mäta lägre nivåer. 

190 kr

PSA-test via blodprov för dig som vill få insikt i dina PSA-nivåer. Kan ge dig möjlighet att upptäcka och behandla prostatacancer i tidigt skede. Endast för män över 40 år. 

Magnesium är en elektrolyt i kroppen och behövs för att musklerna ska fungera bra och för att skelettet ska hålla sig starkt. Personer med en hög nivå av fysisk aktivitet behöver vara uppmärksamma på att få i sig tillräckligt med magnesium. 

190 kr

Kalcium är en elektrolyt och en mineral vars behov varierar med åldern. Tillräckliga nivåer av kalcium i blodet är essentiellt för god skelettstyrka, välfungerande muskler och nervsystem.

190 kr

GT är ett av standardproverna vid undersökning av leverns och gallvägarnas hälsa, särskilt vid misstanke om alkoholrelaterade hälsoproblem.

190 kr

Albumin produceras i levern och har två viktiga funktioner – att reglera kroppens vätskenivåer samt att transportera viktiga näringsämnen till kroppens vävnader.

Vital hälsokontroll Total Plus inkluderar 35 värden och är en extra omfattande hälsokontroll för dig som vill ha en ännu djupare insikt i hur din kropp mår och större möjligheter att göra bättre val för att förbättra din hälsa.

290 kr

Zink är ett livsviktigt spårämne som bland annat främjar hårväxt, hudhälsa och fertilitet. Mängden zink bör undersökas vid misstänkt brist.

190 kr

Kortisol är ett stresshormon som bildas i binjurarna och har flera viktiga funktioner. Kortisol reglerar exempelvis blodflödet, sömnen och ämnesomsättningen.

Kreatinkinas (CK) är ett enzym som finns i muskelceller, vars aktivitet är högst i tvärstrimmiga muskler, hjärtmuskel och hjärna. Utöver dessa finns kreatinkinas i centrala nervsystemet och tarmväggen. En kreatinkinasanalys utförs om man misstänker att celler som innehåller kreatinkinas har skadats, till exempel på grund av muskelskador. 

Vital hälsokontroll Kvinna inkluderar 38 värden och är en extra omfattande hälsokontroll för dig som vill ha en ännu djupare insikt i hur din kropp mår och större möjligheter att göra bättre val för att förbättra din hälsa.

390 kr

TPO-ak (tyreoperoxidasantikroppar) är autoantikroppar mot tyreoperoxidas, ett membranprotein i follikelcellerna i sköldkörteln. TPO-ak används för att ta reda på vad som orsakar underfunktion i sköldkörteln.

490 kr

TRAK (TSH- receptorantikroppar) är autoantikroppar mot TSH-receptorn. TRAK används vanligen för att ta reda på vad som orsakar överfunktion i sköldkörteln.

190 kr

Urea är en restprodukt som bildas när kroppen bryter ner aminosyror och proteiner. Genom att analysera urea kan man få en uppfattning om njurfunktionen.

Vital hälsokontroll Premium Kvinna är Vitals mest omfattande hälsokontroll och inkluderar 42 värden som ger dig viktig information om hur din kropp mår. Hälsokontrollen innehåller värden för vitaminer, järn, hjärta samt lever-, njur- och sköldkörtelfunktion.

Vital hälsokontroll Premium Man är Vitals mest omfattande hälsokontroll och inkluderar 41 värden som ger dig viktig information om hur din kropp mår. Hälsokontrollen innehåller värden för vitaminer, järn, hjärta samt lever- och  njurfunktion.

Vital hälsokontroll Man inkluderar 37 värden och är en omfattande hälsokontroll för dig som vill veta mer om din kropps välmående. Du får svar på bland annat järn, kolesterol, vitaminer, långtidssocker och PSA (män över 40 år).

190 kr

Fosfat är en elektrolyt och den näst vanligaste mineralen i kroppen. Fosfat deltar i cellernas energiproduktion, reglering av syra-basbalansen i kroppen och är en del av cellmembranets struktur.

190 kr

Klorid (kloridjon Cl-) är en elektrolyt precis som kalium och natrium. Tillsammans med andra elektrolyter verkar klorid för att kroppens celler ska fungera på ett bra sätt och för reglering av kroppens vätske- och saltbalans via njurarna.

Vital hälsokontroll Kvinna 50+ inkluderar 40 värden och ger dig som senior kvinna en bred bild av din hälsa. Vitals läkare har tagit fram denna hälsokontroll baserat på några av de viktigaste värdena som påverkar åldersrelaterade livsstilssjukdomarna samt de värden som är intressanta att följa för just dig som kvinna över 50 år.

390 kr2490 kr

 

Hälsokontroll Sport Kvinna inkluderar 31 värden som visar vad du kan förändra i dina levnadsvanor för att förbättra din kondition och uthållighet. Genom att göra hälsokontroll Sport ger du dig själv de rätta förutsättningarna för att optimera dina värden och din träning.

Hälsokontroll Sport Man inkluderar 30 värden som visar vad du kan förändra i dina levnadsvanor för att förbättra din kondition och uthållighet. Genom att göra hälsokontroll Sport ger du dig själv de rätta förutsättningarna för att optimera dina värden och din träning.

Vital Företag Premium Man innehåller 38 olika värden som ger dig omfattande information om hur din kropp mår inuti. Resultaten kan ge dig viktig kunskap om hur du kan förbättra din hälsa, på kort och lång sikt. 

Original price was: 990 kr.Current price is: 790 kr.

Vital Hälsokontroll Kolesterol och Metabolism Plus inkluderar 13 värden för att undersöka kolesterol- och levervärden samt sockerbalansen. Hälsokontrollen ger indikationer på om du eventuellt har avvikelser i kolesterol- eller sockermetabolismen eller om du har påverkan på levern.

Lipoprotein (a) är en molekyl som liknar LDL, men den har en extra protein kopplad till sig, kallad apoprotein (a). Lipoprotein (a) har skadliga effekter på hjärt- och kärlhälsan som är oberoende av andra riskfaktorer och kan förstärka deras påverkan.

Vital Hälsokontroll Vegan inkluderar 22 värden som ger dig information om hur din kost påverkar dina värden. Du får svar på bland annat blodstatus, järn, magnesium, D-vitamin, vitamin B12, zink och kalcium. Får du i dig tillräckligt med vitaminer & mineraler? 

Vitals hälsokontroll Företag start är en hälsokontroll som inkluderar 26 värden och ger dig insikt i din hälsa. Testet mäter ett stort antal hälsomarkörer som tillsammans bildar en nulägesanalys av de viktigaste värdena i din kropp. 

Varför Vital?

Din hälsa i dina händer

  • Ger dig kunskap och kontroll över din hälsa

  • Följ dina värden hur de utvecklas över tid

  • Enkla och tydliga resultat inom några dagar

  • Inga väntetider på remiss från läkare för att beställa hälsokontroll/enskilda tester

  • För både privatpersoner och företag

  • Hälsokontroller framtagna av erfarna läkare

  • Läkare granskar alla resultat

  • Vi samarbetar med över 100 ackrediterade lab i Sverige, över 70 i Stockholm

  • Första provsvaren oftast inom några timmar

  • Blodprovet tar bara några minuter

NYCKELTAL

Över

150 000

tester analyserade

Kundnöjdhet

9,2/10

Betyg på Google

4,8 / 5

Gå till varukorgen: : kr