Hoppa till sidans innehåll
Hem / Blogg / Vital hjälper svenskarna att förstå sina viktiga hälsorelaterade värden – över 150 000 tester analyserade sedan starten 2022

Vital hjälper svenskarna att förstå sina viktiga hälsorelaterade värden – över 150 000 tester analyserade sedan starten 2022

en kvinna cyklar

Den nypublicerade artikeln från Meliva visar att intresset för att mäta sina egna hälsorelaterade värden är stort i Sverige.

“Vi ser att intresset ökar stadigt och får jättefin respons från våra kunder. Många är nyfikna på saker som sitt järnvärde, sitt kolesterol, med mera, men har inte vetat hur de ska göra för att mäta dessa saker”, berättar Vitals kundansvarig Johanna Isaksson.

Vital är en del av vårdkoncernen Meliva AB och samarbetar med ett flertal erfarna läkare som har varit med och tagit fram hälsokontrollerna. Provtagning och analys sker i samarbete med ett flertal kliniker och laboratorier med över 100 provtagningsställen i Sverige.

Oskar Nordlund, ansvarig läkare för tjänsten, har jobbat nära tjänsten och analyserat kundernas testresultat, samtidigt som han också är läkare inom primärvården på Meliva vårdcentral Aros i Uppsala. Han säger att “Vital löser en viktig uppgift genom att erbjuda något som många människor är intresserade av men som exempelvis primärvården inte kan eller ska erbjuda. Det är också en viktig kunskapshöjare där allt fler förstår rollen som olika värden spelar för vårt mående.”

Vital anser att alla har rätt till att ha koll på sin egen hälsa och därmed större möjlighet att leva ett långt och hälsosamt liv

Idén bakom Vital är att på ett enkelt sätt låta alla över 18 år beställa hälsokontroller via blodprov, som sedan analyseras och presenteras i en digital journal. En hälsokontroll hos Vital kan hjälpa dig att tidigt identifiera hälsorisker och ge dig en chans att påverka dina värden i rätt riktning och därmed öka chansen till ett långt och hälsosamt liv.

Genom kunskap om våra värden i kroppen skapar vi möjligheter för oss själva att förbättra vår hälsa och våra levnadsvanor. När vi ser till att kroppen är i balans får vi mer energi, bygger ett bättre immunförsvar och hjälper till att förebygga framtida sjukdom! Vi vill också påminna om att även små förändringar i vardagen kan göra stor skillnad för att du ska kunna leva ditt liv till fullo.

Läs hela artikeln från Meliva för att ta del av Vitals planer för 2024 samt hur den digitala journalen ser ut.

Blodprov – så funkar det
Blog

Blodprov – så funkar det

För många kan ett blodprov kännas otäckt eller otrevligt. Här svarar vi på de vanligaste frågorna om vad ett blodprov är, hur det går till och varför det kan vara viktigt.

Ferritin och järnbrist
Artikel

Ferritin och järnbrist

Ferritin är ett protein som kroppen använder för att lagra järn. Genom att mäta sina nivåer av ferritin får man därför en bild av kroppens järnnivåer, har man låga ferritinnivåer indikerar det järnbrist. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varför Vital?

Din hälsa i dina händer

  • Ger dig kunskap och kontroll över din hälsa

  • Följ dina värden hur de utvecklas över tid

  • Enkla och tydliga resultat inom några dagar

  • Inga väntetider på remiss från läkare för att beställa hälsokontroll/enskilda tester

  • För både privatpersoner och företag

  • Hälsokontroller framtagna av erfarna läkare

  • Läkare granskar alla resultat

  • Vi samarbetar med över 100 ackrediterade lab i Sverige, över 70 i Stockholm

  • Första provsvaren oftast inom några timmar

  • Blodprovet tar bara några minuter

NYCKELTAL

Över

150 000

tester analyserade

Kundnöjdhet

9,2/10

Betyg på Google

4,8 / 5

Gå till varukorgen: : kr