Hälsokontroll Hjärta med läkarutlåtande från hjärtspecialist innehåller tester som analyserar dina kolesterolvärden och andra viktiga hälsomarkörer. Vid avvikande kolesterolvärden erbjuds du en kostnadsfri konsultation med hjärtspecialisten.
Stinas supergoda bananpannkakor

Stinas supergoda bananpannkakor – ett enkelt, nyttigt och glutenfritt recept. Perfekt till frukost eller mellanmål.
Stinas supergoda bananpannkakor – enkla och nyttiga
Letar du efter ett enkelt och nyttigt recept på bananpannkakor? Här är mina bästa bananpannkakor. Snabba att tillaga och riktigt goda om du frågar mig! Jag gör dessa varje dag till mina barn som frukost. De är lätta att variera genom att lägga till eller byta ut ingredienser och tillbehör. De är även ett bra alternativ till mellanmål eller som snack efter träningen. Med endast några få ingredienser får du glutenfria bananpannkakor som både barn och vuxna älskar!
Banan – en näringsrik frukt full av vitaminer och mineraler
Bananer är en fantastisk frukt som ger kroppen viktiga vitaminer och mineraler. Den är särskilt rik på vitamin B6, kalium, magnesium och naturliga kolhydrater, vilket gör den till ett perfekt mellanmål för energi och näring. Ät den som den är eller gör som jag och använd den för att göra dessa goda bananpannkakor.
Ingredienser
- 2 mogna bananer (ekologiska) – Ju mognare desto sötare blir pannkakorna
- 2 ägg
- 1 dl havremjöl (för helt glutenfria pannkakor, läs på förpackningen så att havremjölet inte innehåller spår av gluten)
- 1 tsk vaniljextrakt eller 1/2 vaniljstång
- En nypa salt
- Smör eller kokosolja för stekning
Förslag på tillbehör och topping
- Färska bär (blåbär, röda vinbär, hallon, jordgubbar)
- Skivad banan
- Grekisk yoghurt eller kvarg
- Hackade nötter eller fröer
Instruktioner för att göra perfekta bananpannkakor
- Mosa bananerna i en skål (till exempel med en gaffel eller mixer)
- Blanda ner alla torra ingredienser och vispa tills du har en jämn smet
- Vispa ner äggen
- Värm upp en stekpanna på medelvärme. Smält lite smör eller kokosolja i pannan.
- Häll en skopa smet för varje pannkaka i stekpannan som du kan anpassa efter önskad storlek och form. Stek sedan i 2–3 minuter per sida, tills att de blir gyllenbruna. Sänk värmen om de blir för brända.
- Servera bananpannkakorna med de tillbehör som du tycker om till exempelfärska bär, skivad banan eller nötter. De går jättebra att äta som de är också!
Tips för extra nyttiga bananpannkakor
- För mer näring kan du tillsätta en matsked chiafrön eller havregryn
- Exprementera med ingredienser som du tycker om. Testa att lägga till lite kakao för en chokladigare smak, lite citroncest för en friskare smak eller lite blåbär för en bärigare smak.
Tips på Vital-pannkakor
Sätt gärna lite färg på frukosten! Genom att använda naturliga färgsättare som rödbeta, gurkmeja och spirulina kan du dessutom färgsätta pannkakorna precis som du vill. Färgsprakande pannkakor är inte bara vackra – färgsättarna tillför också ännu fler näringsämnen och barnen älskar dem!

“Stinas supergoda bananpannkakor” är alltså ett utmärkt val för dig som vill njuta av en god och hälsosam frukost eller mellanmål, samtidigt som de är glutenfria och fulla av naturliga ingredienser. Detta recept är lätt att anpassa för olika smaker och preferenser. Prova att göra dessa enkla bananpannkakor idag och njut av en härlig start på dagen!
Perfekt till frukost, utflykten, mellis till barnen eller som en enklare efterrätt.
Smaklig måltid!
Glukos är samma sak som blodsocker och är kroppens huvudsakliga energikälla. Glukosvärdet mäter mängden glukos som finns i blodet vid en viss tidpunkt.

10 träningstips under vintersäsongen
Susannas 10 bästa träningstips för vintersäsongen: Håll dig aktiv och frisk i kylan

Hur påverkar vitaminer din kropp och hälsa?
Alla har nog hört att vitaminer är bra för ens hälsa. Men varför är det viktigt, och vad gör vitaminerna egentligen för oss?

NYHET: Hälsokontroll Vitamin
Ta reda på kroppens D- och B12-vitaminnivåer samt folatnivåer med Vitals nya hälsokontroll!
Artikel uppdaterad:
18 oktober 2024